fbpx

Mitul anxietății legate de autonomie: Înțelegerea factorilor care influențează autonomia mașinii dvs electrice.

Cuprins Articol
    Add a header to begin generating the table of contents

    Odată cu apariția mașinilor electrice, am auzit cu toții despre „anxietatea legată de autonomie” – teama că mașina dvs va rămâne fără energie și te va bloca într-un loc care nu este situat convenabil în apropierea unei stații de încărcare. Cu toate acestea, adevărul este că anxietatea legată de autonomie este o problemă mult mai puțin gravă decât cred majoritatea oamenilor. De fapt, există atât de multe variabile în ceea ce privește autonomia și încărcarea unei mașini electrice, încât este aproape imposibil să aveți o autonomie prea mică. Adevăratele provocări legate de deținerea unei mașini electrice sunt mult mai nuanțate decât simpla îngrijorare cu privire la distanța pe care o poți parcurge înainte de a trebui să găsești un loc unde să îți conectezi mașina pentru încă aproximativ 320 de kilometri. 

    Din păcate, mulți oameni nu par să înțeleagă cum funcționează autonomia în cazul mașinilor electrice sau factorii care influențează autonomia mașinii tale. Nu este doar o simplă măsură a distanței de la punctul A la punctul B; există numeroase alte lucruri de luat în considerare atunci când vă gândiți la cât de departe poate merge mașina dvs. cu o singură încărcare. Iată câteva concepții greșite comune despre anxietatea legată de autonomie, precum și câteva puncte cheie privind impactul acesteia asupra posesiei de mașini electrice.

    Cuprins

    Noțiuni de bază despre autonomia mașinilor electrice

    Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegem când vine vorba de autonomie și de mașinile electrice este că există o mare diferență între autonomie a EV și autonomie a mașinilor cu ardere internă. Autonomia se referă la perioada totală de timp în care o mașină poate funcționa. În cazul mașinilor electrice, acest concept de bază este același cu cel al vehiculelor cu motor cu ardere internă (ICE). Poate ați observat că mașinile electrice au adesea un singur număr de autonomie care descrie cât de departe poate merge mașina cu o singură încărcare. Cu toate acestea, la fel ca multe alte lucruri legate de mașinile electrice, acest lucru este puțin înșelător, deoarece timpul este măsurat diferit față de cel al vehiculelor ICE. De exemplu, dacă vă uitați la un Tesla Model S și vedeți că are o autonomie de aproximativ 400 de kilometri, un cititor ocazional ar ghici probabil că poate parcurge aproximativ 400 de kilometri înainte de a trebui să fie reîncărcat. Totuși, nu este chiar așa. Ceea ce Tesla și alți producători înțeleg de fapt prin „autonomie” este cât de departe poate merge mașina dacă conduceți la limita de viteză, fără trafic, fără opriri și fără probleme legate de vreme. Cu alte cuvinte, ei măsoară timpul în care puteți folosi mașina.

    Infrastructura de încărcare este încă în curs de dezvoltare

    Unul dintre cei mai mari factori care influențează autonomia este disponibilitatea stațiilor de încărcare. Dacă aveți o mașină cu o autonomie relativ mică – cum ar fi un Chevy Bolt sau un Nissan Leaf – atunci ar fi bine să țineți cont de acest aspect atunci când planificați o călătorie cu mașina. Cu toate acestea, se fac multe progrese în ceea ce privește infrastructura de încărcare. Tesla are rețeaua sa Supercharger, care acoperă o mare parte din Statele Unite și se extinde in Europa de Vest. Există, de asemenea, multe opțiuni de încărcare la domiciliu, care sunt din ce în ce mai populare, datorită costurilor mai mici și îmbunătățirii timpilor de încărcare. Cu toate acestea, este important de reținut că infrastructura de încărcare este încă în curs de dezvoltare. Nu există încă multe stații de încărcare și există o mare variație în ceea ce privește tipurile de stații de încărcare disponibile. Acest lucru înseamnă că este probabil ca rețelele de încărcare să se îmbunătățească semnificativ în următorii ani, dar înseamnă, de asemenea, că este încă dificil să planifici călătorii pe distanțe lungi cu o mașină electrică.

    Factori de mediu

    Una dintre cele mai mari întrebări pe care ar trebui să vi le puneți atunci când luați în considerare autonomia unei mașini electrice este „cum este vremea?”. Este posibil să aveți o autonomie de 400 de kilometri în condiții perfecte. Cu toate acestea, dacă conduceți pe o ploaie puternică, ați putea pierde o parte semnificativă din această autonomie. În mod similar, temperatura de afară poate avea un mare impact asupra distanței pe care o poate parcurge mașina dumneavoastră. Regula generală pentru autonomie și temperatură este că, dacă temperatura exterioară este cu 10 grade mai mare decât temperatura ideală de funcționare a mașinii, vă puteți aștepta ca autonomia să scadă cu aproximativ 10 procente. Acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii din zonele cu climă rece se preocupă mai puțin de autonomie decât cei din zonele cu climă mai caldă. Viteza vântului poate, de asemenea, să vă reducă autonomia, deși nu la fel de mult. Un vânt de 8 km pe oră vă va reduce autonomia cu 1%. Deși acești factori de mediu pot reprezenta o provocare, nu reprezintă o problemă uriașă pentru majoritatea oamenilor.

    Modele de călătorie și de utilizare

    În cele din urmă, modelele de călătorie și de utilizare ale proprietarilor de mașini electrice pot avea o mare influență asupra autonomiei. Dacă circulați mult pe autostradă, veți obține o autonomie semnificativ mai bună decât dacă circulați în trafic urban cu opriri și plecări. În mod similar, dacă aveți o mașină precum Tesla Model 3, care poate parcurge 215 mile cu o singură încărcare, această autonomie va scădea puțin dacă aveți sistemul de climatizare pornit. Merită menționat faptul că acești factori de mediu pot afecta autonomia chiar dacă aveți o mașină pe benzină. Cu toate acestea, mașinile electrice sunt mult mai sensibile la schimbările de temperatură și la condițiile meteorologice, astfel încât aceste lucruri vor avea un impact mai mare asupra unei mașini electrice decât asupra unei mașini pe benzină. Totuși, asta nu înseamnă că anxietatea de autonomie este o mare problemă. Înseamnă doar că proprietarii de mașini electrice trebuie să fie puțin mai atenți la stilul lor de condus pe măsură ce se adaptează la noile lor mașini.

    Concluzie

    Adevăratele provocări ale deținerii unei mașini electrice sunt mult mai nuanțate decât simpla îngrijorare cu privire la cât de departe poți merge înainte de a trebui să găsești un loc unde să îți conectezi mașina pentru încă vreo 320 de kilometri. Există multe variabile care trebuie luate în considerare atunci când te gândești la autonomie și la încărcare, inclusiv factorii de mediu și disponibilitatea stațiilor de încărcare. În timp ce progresele înregistrate în ceea ce privește infrastructura de încărcare vor îmbunătăți experiența generală a deținerii unei mașini electrice, este important să înțelegeți modul în care variabile precum vremea și stilul de condus pot afecta autonomia și să planificați în consecință.

    Alătură-te conversației, spune-ți părerea

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Scroll to Top