fbpx

Mercedes-Benz anunță disponibilitatea în SUA a DRIVE PILOT – primul sistem certificat SAE Nivel 3 din lume pentru piața din SUA

Cuprins Articol
  Add a header to begin generating the table of contents

  Mercedes-Benz va lansa versiunea DRIVE PILOT pregătită pentru producție în Statele Unite. Sistemul lider de clasă pentru conducerea automatizată condiționat se lansează la sfârșitul anului 2023 cu o flotă limitată de sedanuri EQS echipate SAE Nivel 31 în California și Nevada, numită DRIVE PILOT: First Class. La începutul lui 2024, Mercedes-Benz plănuiește livrări suplimentare clienților de modele MY2024 EQS Sedan și S-Class echipate DRIVE PILOT cu dealeri Mercedes-Benz autorizați participanți din California și Nevada.

  Fiind primul producător de automobile din lume care a introdus acest sistem într-un vehicul de producție standard pentru clienții din SUA, Mercedes-Benz stabilește din nou punctul de referință pentru progresele de pionierat în conducerea automată. California și Nevada sunt primele două state care au aprobat sistemul și au emis certificare pentru utilizare pe autostrăzile majore. În timp ce cadrul de reglementare variază în funcție de stat, Mercedes-Benz intenționează să extindă în continuare disponibilitatea acestei noi tehnologii revoluționare pe piețe suplimentare din SUA în viitor.

  „DRIVE PILOT este primul și singurul sistem din lume pentru conducerea automatizată condiționat cu omologare de tip valabilă la nivel internațional. Este proiectat cu o arhitectură de sistem sofisticată bazată pe redundanță cu multe tipuri diferite de senzori. Cred cu tărie că redundanța este cheia pentru conducerea automată sigură pentru nivel. 3 și nu numai.
  Markus Schäfer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG, director de tehnologie, responsabil pentru dezvoltare și achiziții.

  Mercedes DRIVE PILOT: sistem SAE Nivel 3 pentru conducerea automatizată condiționat

  DRIVE PILOT este o tehnologie inovatoare care permite vehiculului să preia sarcina de conducere dinamică până la viteze de 40 mph pe tronsoane de autostradă adecvate și în timpul traficului cu densitate mare. Odată activat, DRIVE PILOT controlează viteza și distanța, ghidând fără efort vehiculul pe banda sa. În timpul unei călătorii automatizate condiționat, anumite aplicații pot fi activate pe afișajul central integrat al vehiculului, care altfel sunt blocate în timpul conducerii.

  Siguranța rămâne esențială pentru această inovație Mercedes-Benz, care impune cerințe mari privind fiabilitatea operațională. DRIVE PILOT se bazează pe tehnologia de detectare a vehiculului a pachetului de asistență pentru șofer și include senzori suplimentari pe care Mercedes-Benz îi consideră indispensabili pentru conducerea în siguranță, automatizată condiționat. Acestea includ LiDAR, o cameră în luneta din spate și microfoane pentru detectarea vehiculelor de urgență, precum și un senzor de umiditate a drumului în compartimentul roții. Un vehicul echipat cu DRIVE PILOT are, de asemenea, dispozitive de acționare redundante de direcție și frânare și un sistem electric redundant la bord pentru a asigura manevrabilitate în cazul în care unul dintre aceste sisteme se defectează. Aceste sisteme ajută la asigurarea predării în siguranță către șofer.

  DRIVE PILOT va fi instalat pe anumite modele EQS și S-Class și va fi activat prin magazinul Mercedes me connect din S.U.A. începând de la 2.500 USD (opțiuni de ofertă suplimentare vor fi anunțate la o dată ulterioară). Având în vedere natura avansată a tehnologiei, acest protocol de activare asigură că clienții sunt informați despre capacitățile sistemului în momentul activării Nivelului 3. Datorită progresului continuu al integrării software, o ofertă bazată pe abonament oferă, de asemenea, clienților flexibilitatea de a alege opțiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor individuale. De exemplu, dacă un client se mută într-un alt stat sau zonă fără acces la autostrăzile compatibile cu nivelul 3, acesta are opțiunea de a nu reînnoi abonamentul.

  DRIVE PILOT se bazează pe un sistem de poziționare de înaltă precizie

  Locația exactă a unui vehicul Mercedes-Benz echipat cu DRIVE PILOT este determinată folosind un sistem de poziționare de înaltă precizie, care este mult mai puternic decât sistemele GPS convenționale. Este atât de precis încât poate determina poziția vehiculului într-un interval de centimetri. Pe lângă datele anonimizate colectate de LiDAR, cameră, radar și senzori ultrasonici, o hartă digitală HD oferă o imagine tridimensională a drumului și a împrejurimilor. Această hartă include informații despre geometria drumului, caracteristicile rutei, semnele de circulație și evenimentele speciale de trafic (de exemplu, accidente sau zone de lucrări rutiere sau de construcții). Informațiile hărții sunt stocate în centre de date backend și actualizate în mod constant. Fiecare vehicul stochează, de asemenea, o copie a acestor informații pe hartă la bord, o compară în mod constant cu datele backend și actualizează setul de date local după cum este necesar.

  Care sunt planurile de viitor pentru Mercedes Pilot Drive?

  Mercedes-Benz integrează aspectele sociale și etice în dezvoltarea conducerii automate și consideră că este important să informeze toți șoferii atunci când funcția de conducere automată este activată prin reprezentare vizuală. Drept urmare, Mercedes-Benz a dezvoltat lumini speciale de marcare pentru conducere automată de culoare turcoaz (pe baza practicii recomandate SAE J3134) care ar identifica momentul în care DRIVE PILOT este cuplat. În prezent, nu există un cadru național de reglementare în SUA pentru a implementa această tehnologie. Cadrul de reglementare și trafic rutier național necesită o adaptare suplimentară la un standard comun. Discuțiile cu diverse agenții de stat și federale sunt în desfășurare, iar Mercedes-Benz va adapta în continuare arhitectura sistemului DRIVE PILOT în conformitate cu standardele definite pe măsură ce acestea evoluează.

  Alătură-te conversației, spune-ți părerea

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to Top