fbpx

Parisul, primul oraș european care urmează să interzică trotinetele electrice în sistem ride sharing după un vot decisiv de 90% pentru eliminarea lor

Cuprins Articol
    Add a header to begin generating the table of contents

    Anne Hidalgo, primarul Parisului, a declarat că companiile de închiriere de trotunete electrice nu vor mai avea licență pentru a opera în oraș de la 1 septembrie.
    Într-un referendum organizat duminică, 90% dintre parizieni au votat pentru a scăpa de trotinetele electrice în sistem ride sharing.
    Tier Mobility, unul dintre cei trei operatori autorizați de trotinete electrice ride sharing din Paris, a declarat că prezența la vot ca proporție a populației a fost scăzută.

    Companiile care oferă trotinete electrice în sistem ride sharing s-au declarat dezamăgiți de decizie, dar și-au exprimat speranța că ar putea negocia un nou cadru de reglementare mai strict pentru a evita o interdicție totală.

    Într-un referendum neobligatoriu organizat duminică, 2 Aprilie 2023,  89,03% din 103.084 de voturi exprimate au declarat că se opun trotinetelor electrice de tip ride sharing. la referrendum au existat doar două opțiuni, „pentru” sau „împotrivă”.

    „Mesajul lor foarte clar devine acum foaia noastră de parcurs”, a declarat primarul Anne Hidalgo într-o declarație dată după vot, afirmând ulterior într-o conferință de presă că scuterele vor fi interzise de la 1 septembrie, când vor expira acordurile actuale cu operatorii de trotinete în sistem ride sharing.

    Trotinetele electrice de tip ride sharing au fost lansate la Paris în 2018, dar în 2020 numărul firmelor cu licențe de operare a fost redus la doar trei: Lime, Dott și Tier.

    De asemenea, au fost adăugate condiții precum o limită de viteză de 20 de kilometri pe oră și zone desemnate de parcare pentru trotinete . Clienții care lasă trotinetele electrice în afara acestor zone riscă o amendă.

    Criticii trotinetelor electrice spun că acestea ocupă trotuarele și drumurile, dar ridică și probleme de siguranță. Au fost 459 de accidente care au implicate trotinete electrice sau vehicule similare la Paris doar anul trecut, inclusiv trei victime, potrivit unui raport al Reuters.

    Orașele din întreaga lume au dezbătut cum să reglementeze sau să restricționeze atât trotinetele electrice de tip ride sharing, cât și cele deținute de persoane private, care sunt populare în rândul turiștilor și a unor navetiști, dar considerate o problemă de mulți localnici.

    În Londra, trotinetele de tip ride sharing funcționează temporar, de probă, până în toamna acestui an. Serviciile sunt furnizate tot de Lime, Dott și Tier. După aceea, „operatorii vor fi selectați în funcție de capacitatea lor de a îndeplini cerințe stricte de siguranță și standarde de operare înalte”, potrivit autorităților locale londoneze.

    Alătură-te conversației, spune-ți părerea

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Scroll to Top